Pokladni odbor

Pokladna udruga “Murterske Bake”, od davnih pedesetih bilježi aktivan rad Odbora, koji je orjientiran na kompletnu organizaciju rada mnogobrojnih pokladnih zbivanja.

Danas Pokladni odbor zastupaju: predsjednik Miro Bašić, dopredsjednik Duško Šikić, te tajnik Dražen Turčinov. Uži krug dugogodišnjih članova Odbora sačinjavaju: Joso Jelić, Vjekoslav Juraga, Ivo Šikić, Duje Belamarić, Jure Mudronja i mnogi drugi.

Glavni kreativac i pisac u Pokladnom odboru, Vedranko Šikić Balara, zadužen je za kulturni dio zbivanja. Desetljećima neumorno osmišljava scenarije za predstave na temu suđenja Krnji Krnjiću, koji je svake godine, po tradiciji, glavni krivac za nedaće u protekloj kalendarskoj godini.

Murterini su običaj izricanja presude “glavnom osumnjičeniku” odavno razvili u veoma posjećenu teatarsku predstavu, što i ne čudi s obzirom da su oduvijek poznati po izvrsnom radu jedne od najstarijih amaterskih dramskih skupina u Regiji.

Službene prostorije Odbora, posljednjih dvadeset godina, locirane su na Trgu Rudina, u autohtonom ambijentu gostionice “Jadran” .

Galerija

Pogledajte foto galeriju karnevalskog odbora

Social Share